Favoritter (0) 0 Favoritter

Favorittlisten din er tom!

TAKK! DINE FAVORITTER HAR BLITT OVERFØRT TIL HANDLEKURVEN

ABOER I FOKUS
© Getty Images

Er du allergisk? Her finner du råd om hvordan du unngår pollen denne våren.

Hjemmet

Dagene blir lengre, været blir varmere, fuglene kvitrer og blomstene springer ut – alt dette er tegn på at våren er i anmarsj. For noen få uheldige mennesker inneholder denne listen dessverre også noen frustrerende allergisymptomer. Her får du noen tips om hvordan du kan redusere polleneksponeringen til et minimum.

Kløe i halsen, kløe i øynene, for ikke å snakke om all nysingen! Føles det noen ganger som om pollenplagen bare blir verre? Du tar ikke feil. Klimaforandringer fører til varmere temperaturer, som igjen fører til at blomstene springer ut tidligere. Tidligere blomstring fører til større konsentrasjoner av pollen i luften, noe som også betyr at symptomene1 har blitt verre. Dette er dårlige nyheter for alle med pollenallergier.

Det er vanskelig å slippe helt unna symptomene på pollenallergi uten medisiner, men det er mulig å unngå dem. Så la oss gå rett på sak og finne ut mer om hvordan du kan beskytte deg mot pollen denne våren.

Hold øye med pollenmålingene
De fleste værapper rapporterer om pollennivået i luften. Prøv å legge alle utendørsaktiviteter til dager med lave pollenmålinger. På en gjennomsnittlig dag øker pollennivået om morgenen, er på topp midt på dagen og faller gradvis utover ettermiddagen. Dette betyr at pollennivået er lavest tidlig om morgenen og tidlig på kvelden. Du bør imidlertid holde øye med vindstyrken og utnytte regnværsdager ...

Unngå utendørsaktiviteter når det er mye vind
Dessverre holder vinden pollennivået oppe, selv tidlig om morgenen og på kvelden. Vinden blåser pollenet rundt i luften, så det er stor sannsynlighet for at det blir blåst inn i øynene dine eller fanges opp i hår og klær. På slike dager er det lurt å unngå utendørsaktiviteter så mye som mulig.

Gjør det beste ut av regnværsdager
Når det regner blir pollennivået mye lavere, uansett når på dagen det er. Så snart det slutter å regne bør du gå ut, hoppe i sølepytter og nyte den mer eller mindre pollenfrie, friske luften så mye som mulig.

Bruk solbriller og hatt
Prøv å bruke solbriller og hatt så ofte du kan når du er ute. Solbriller (spesielt wraparound-typen) bidrar til å holde pollen ute av øynene, mens en hatt beskytter håret.

Vask klærne og sengetøyet regelmessig
Etter at du har vært ute, er det lurt å bytte til rent tøy når du kommer hjem, og vaske brukte klær så snart du har nok vasketøy. På denne måten hindrer du at pollenet sprer seg i hjemmet ditt. Det er også lurt å vaske sengetøyet ofte for å vaske ut pollen som kommer inn gjennom åpne vinduer når du lufter.
Produkttips: SA8 TM Liquid Laundry Detergent – med en spesiell Bioquest Formula™ som er basert på bio-enzymer og ingredienser fra naturlige kilder, og leverer utmerkede resultater. Og siden det er svært konsentrert, skal det ikke mye til for å oppnå resultater!

Tørk klærne dine inne
En solrik og vindfull dag med god klestørk skaper også optimale forhold for pollen. Pollenet flyter rundt i luften og blir fort sittende fast i klær som henger ute til tørk.

© iStockphoto

Vask håret før du legger deg
Dette er spesielt viktig for deg som har langt hår. Langt, løst hår – selv skulderlangt hår – har perfekt struktur til å fange opp pollen. Du kan unngå det verste ved å samle håret i en hestehale eller knute, bruke hatt så mye som mulig, og viktigst av alt, ved å vaske det hver kveld. Dette forhindrer at pollenet sprer seg til sengetøyet, kommer inn i øynene og inhaleres mens du sover. Pollen kan også irritere huden, så bruk en god kroppsvask som rengjør og lindrer huden.
Produkttips: G&H Nourishing Body Wash – Denne skånsomme kroppsvasken har et anti-irritasjonskompleks som lindrer og beroliger huden.
G&H Refreshing Body Gel – Frisk opp huden og tilfør lindring og fuktighet med denne dermatologisk testede dusjgeleen.

Luft ett rom av gangen
Når du vil slippe inn litt frisk luft i hjemmet ditt, bør du unngå å åpne alle vinduene samtidig. Dette skaper trekk som blåser pollen gjennom hele huset. Åpne ett vindu av gangen, helst tidlig om morgenen eller om kvelden når pollennivået er på sitt laveste.

© Mitch Ranger


Vi bruker informasjonskapsler for å gi deg en best mulig opplevelse på nettstedet vårt. Informasjonskapsler er filer som er lagret i nettleseren og brukes av de fleste websider til å hjelpe tilpasse Internett-opplevelsen.

Ved å fortsette å bruke websiden vårt uten å endre innstillingene, godtar du vår bruk av informasjonskapsler

Jeg forstår