Favoritter (0) 0 Favoritter

Favorittlisten din er tom!

TAKK! DINE FAVORITTER HAR BLITT OVERFØRT TIL HANDLEKURVEN

ABOER I FOKUS
© Getty Images

Slik forhindrer du dehydrering

Hjemmet

Fra sunne snacks til vannfiltrering med eSpring – her finner du ut hvordan du får i deg nok vann hver dag!

Vann utgjør rundt to tredjedeler av menneskekroppen. For å være sikker på at vi har nok til å holde alle kroppsfunksjoner i gang må vi drikke rikelige mengder hver dag, uansett årstid. Mange mennesker assosierer dehydrering med solvarme sommerdager, men det er også mulig å bli dehydrert når det er kaldt i været. Vinterdehydrering er faktisk ganske vanlig, siden vi ikke kjenner oss like tørste som når det er varmt, og dermed glemmer å drikke nok vann.

Væsketapet fra kroppen fortsetter selv når det er kaldt ute, noen ganger uten at du skjønner (eller husker!) at du må drikke vann for å fylle på med væske igjen. I tillegg kler vi gjerne godt på oss med flere lag om vinteren, og dette, kombinert med kunstig oppvarmede hus og arbeidsplasser, kan lett føre til vinterdehydrering.

© Getty Images

Øk det daglige vanninntaket

Et sunt vanninntak medfører mange fordeler – og ikke bare for innvortes prosesser som fordøyelsen og immunforsvaret. Vann er også viktig for å opprettholde sunn hud og sunne øyne, og kontrollere humør og energinivå. Det kan til og med hjelpe med vektkontroll.

Verdens helseorganisasjon anbefaler at voksne personer drikker minst to liter vann per dag for å sørge for tilstrekkelig hydrering – og enda mer dersom vi er aktive jevnlig1. Det er ikke alltid så enkelt som det høres ut å drikke to liter vann om dagen, så vi har samlet sammen noen tips for å hjelpe deg til å nå dette målet. For å live opp vanninntaket kan vi legge til litt krydder i tilværelsen (bokstavelig talt), slik at du gleder deg til hvert glass.

  1. Ha med deg en vannflaske over alt.
    ikke bare er det mer miljøvennlig å bruke gjenbruksflasker istedenfor engangsflasker – det er også en konstant påminnelse om å ta små slurker med jevne mellomrom hele dagen. Sørg for at du alltid har vann i nærheten når du trimmer, slik at du øker vanninntaket og erstatter væske som tapes gjennom svette.

  2. Spis masse frukt og grønnsaker. Vannholdige frukt og grønnsaker som for eksempel vannmelon, agurk og selleri, er ikke bare sunn mat med masse næringsstoffer, de har også et svært høyt vanninnhold. Spis disse istedenfor sjokolade når du trenger et mellommåltid, så bidrar det til å øke vanninntaket.

  3. Tilsett smak! Gjør vannet litt mer interessant på smak ved å tilsette sitron eller noen knuste bær i flasken, eller ved å drikke kullsyreholdig vann. Prøv å unngå sukkerholdige tilsetningsstoffer og velg isteden naturlige ingredienser som ikke reduserer gevinsten av de nye drikkevanene dine.

  4. Gi deg selv en belønning. Sett daglige mål for hvor mye vann du skal drikke. Deretter kan du gi deg selv en belønning for hvert mål du når! Enten det er en liten pause fra PC-en eller en godbit, vil både hjernen og kroppen sette pris på belønningen og oppfatte den som en positiv forsterkning av det nye atferdsmønsteret.

  5. Filtrer drikkevannet. Grumsete vann med dårlig smak er ikke akkurat det som frister mest når du skal holde væskeinntaket oppe. Når du filtrerer vannet med eSpringTM vannbehandlingssystem, tilfører du kroppen rent, krystallklart vann med god smak. eSpring fjerner faktisk 99,99 % av vannbårne, sykdomsfremkallende bakterier og viruser!

1 World Health Organization: «Water Requirements, Impinging Factors, and Recommended Intakes»

Vi bruker informasjonskapsler for å gi deg en best mulig opplevelse på nettstedet vårt. Informasjonskapsler er filer som er lagret i nettleseren og brukes av de fleste websider til å hjelpe tilpasse Internett-opplevelsen.

Ved å fortsette å bruke websiden vårt uten å endre innstillingene, godtar du vår bruk av informasjonskapsler

Jeg forstår