Favoritter (0) 0 Favoritter

Favorittlisten din er tom!

TAKK! DINE FAVORITTER HAR BLITT OVERFØRT TIL HANDLEKURVEN

ABOER I FOKUS
© iStockphoto

Vet du hvilken innvirkning engangsflasker i plast har på miljøet?

Hjemmet

Hver forbruker har en rolle å spille når det gjelder reduksjon av plastavfall – og en av måtene du kan bidra på er ved å skifte til eSpring.

Når du kjøper flaskevann i butikken kan det virke som en praktisk og sunn måte å drikke friskt vann på. Du tenker imidlertid kanskje ikke over hvor mange klimagasser som ble avgitt under produksjonen og transporten av flaskene, hvor mye mikroplast flaskene inneholder og den negative innvirkningen plastflaskene har på miljøet. Ved å redusere forbruket av plastflasker og bytte til et vannfiltreringssystem kan du ha en langsiktig, gunstig innvirkning på miljøet.

Plastens innvirkning på miljøet

I henhold til World Wildlife Fund (WWF) tømmes ca. et lastebillass med plastmaterialer ut i verdenshavene hvert minutt.1 Dette resulterer i millioner av døde dyr per år, som et resultat av inntak av plast eller at dyr blir sittende fast i plastavfall. Videre avgir produksjonen av plast og transport mellom fabrikker, butikker og gjenvinningsanlegg en mengde klimagasser, noe som gjør CO2- fotavtrykket til plastflaskene enda større.

En annen viktig faktor med hensyn til engangsflasker er mikroplast, eller ørsmå plastpartikler. En undersøkelse som ble offentliggjort i 2018 i det vitenskapelige tidsskriftet Frontiers in Chemistry, viste at 93 % av prøver tatt fra 259 engangsflasker med vann solgt i flere land, inneholdt mikroplast, eller syntetiske polymerpartikler.2 Verdens helseorganisasjon rapporterte at mikroplast finnes i både flaskevann og vann fra kranen og at det derfor også ender opp i sjøvann og dyr, mat, luft og avløpsvann. Det er per i dag ikke noe som tyder på at mikroplast er skadelig for mennesker, men det har en negativ påvirkning på flere dyrearter. Eksperimenter har vist at mikroplast blokkerer fordøyelseskanalene til akvatiske dyr, reduserer sultfølelsen og endrer fôringsatferd, noe som kan føre til at dyrene sulter ihjel.3

eSpring kan hjelpe

Noe av den negative effekten av flaskevann kan reduseres ved å resirkulere de tomme flaskene, men for å oppnå betydelige endringer er det nødvendig å endre vanene til forbrukerne på mer grunnleggende vis. Så snart du begynner å bruke eSpring™ vannbehandlingssystemet hjemme hos deg selv, bidrar du til å hjelpe klimaet, dyrene og økosystemene både til lands og til vanns – og det med én gang! Det er mange fordeler ved å bruke eSpring.

Tid for Quiz!

Test kunnskapene dine med vår quiz om plastavfall. Du lærer også noen interessante fakta som du kan dele med familie og venner. Lykke til!

Uten å avsløre svaret på ett av quiz-spørsmålene, kan vi si at én eSpring-filterkassett erstatter et enormt antall engangsflasker. eSpring gir vannet god smak og krystallklar farge, samtidig som systemet reduserer vannbårne sykdomsfremkallende bakterier og virus med 99,99 % . eSpring er også en enkel måte å bli mer bærekraftig på, mens du samtidig forbedrer kvaliteten på drikkevannet ditt på en praktisk og lettvint måte. Så neste gang du handler i butikken og legger flaskevann i kurven – tenk over innvirkningen det har på miljøet. Vurder om du eller menneskene i livet ditt ønsker å ta et mer bærekraftig, langsiktig valg som er til fordel for familiens helse, miljøet og favorittene dine blant sjødyrene.

1 WWF, Plastic in the ocean, artikkel fra 2019
2 Frontiers in Chemistry, Synthetic Polymer Contamination in Bottled Water, forskningsartikkel fra 2018
3 WHO, Microplastics in drinking-water, rapport fra 2019

Vi bruker informasjonskapsler for å gi deg en best mulig opplevelse på nettstedet vårt. Informasjonskapsler er filer som er lagret i nettleseren og brukes av de fleste websider til å hjelpe tilpasse Internett-opplevelsen.

Ved å fortsette å bruke websiden vårt uten å endre innstillingene, godtar du vår bruk av informasjonskapsler

Jeg forstår