Favoritter (0) 0 Favoritter

Favorittlisten din er tom!

TAKK! DINE FAVORITTER HAR BLITT OVERFØRT TIL HANDLEKURVEN

ABOER I FOKUS
© Getty Images

Unn deg selv renset, behandlet vann fra kranen

Hjemmet

Nyt smaken av rent, krystallklart vann

Skru på kranen og tapp deg et glass vann. Drikkevann til bruk i husholdninger og næringsområder filtreres mange ganger i industriell målestokk, og blir i tillegg til en viss grad behandlet for å forbedre smak og kvalitet, avhengig av geografisk plassering, opprinnelse og lokale bestemmelser.

Vann er også strengt overvåket på regelmessig basis for å sikre at eventuelle forurensende stoffer ikke overskrider grensen for hva som er forsvarlig – og takk og pris for det, så slipper du å drikke en cocktail du ikke har bestilt! Noen kommunale vannverk tilsetter klor i drikkevannet for å desinfisere det, og dette kan gi vannet en ubehagelig smak.

Du kan nå ta enda en forholdsregel for å fjerne gjenværende rester av forurensende stoffer, inkludert klor, fra vannet i kranen hjemme hos deg. Slik kan et glass vann smake enda bedre!

Vannet som kommer ut av kranene hjemme hos deg, har strømmet gjennom mange, lange rør før det når kranen din.

Følg strømmen – hvor har vannet ditt vært?

Vannet ditt har vært på en lang reise før du kan tappe det fra kranen hjemme hos deg selv. Mange slags stoffer finner veien til avløpsrenseanlegg og blir filtrert bort før vannet er sikkert nok til at det kan pumpes til boligstrøk eller til bygningene du jobber eller studerer i, som drikkevann.

Industri: Dette omfatter metallraffinerier og fabrikker som produserer alt mulig som vi kan ha på oss, spise og bruke. Tungmetaller – som bly og kvikksølv – kjemiske løsemidler og trihalometaner kan slippe ut fra industrianlegg og sive inn i drikkevannet vårt. Store produksjonsanlegg pumper ut rester av forurensende stoffer hver dag. Noen av disse siver ned i grunnvannet og må deretter filtreres ut for at det skal være trygt å drikke vannet fra kranen. Du finner mer informasjon i fortegnelsen over forurensende stoffer.

Legemidler: Medisiner, blant annet antibiotika og hormonbaserte medisiner eller behandlinger – administrert av leger til mennesker og av dyrleger til husdyr– inntas og utskilles i avløpsvann og grunnvann på industrielt nivå.

Jordbruk: I tillegg til å gjø opp buskapen og gjøre de produktive med hormoner og friske med antibiotika, bruker bønder også mye plantevernmidler. Ugress- og plantevernmidler brukes til å motvirke eller utrydde en rekke trusler mot avlingene og inneholder uorganiske kjemikalier som kan sive ned i grunnvannet.

Husets helt

Alt drikkevann blir grundig filtrert, behandlet og regelmessig testet ved kommunale vannbehandlingsanlegg for å sørge for at alle skadelige stoffer fra industri, landbruk, nærings- og boligområder holdes innenfor lovlige grenser. Heldigvis blir derfor en stor prosentandel av disse stoffene fjernet, slik at drikkevannet kan klassifiseres som sikkert. Det kan imidlertid finnes mikroskopiske spor av stoffene etter renseprosessen, og selv om de ikke har noen innvirkning på helsen vår på daglig basis, er dette noe vi helst vil slippe å drikke hvis vi kan unngå det.

Etter 20 år med dedikert forskning og utvikling kan eSpring levere en kontinuerlig strøm av rent vann.

Heldigvis for forbrukerne finnes det en måte å forhindre at selv ikke den minste partikkelrest, av blant annet asbest, sedimenter, smuss og kalkavsetninger, finner veien ned i et vannglass. Det patenterte kullblokkfilteret i eSpring vannbehandlingssystemet fanger opp partikler ned til 0,2 mikron – 300 til 500 ganger mindre enn diameteren til et gjennomsnittlig hårstrå på 60–100 mikron!

UV-lampen i eSpring reduserer effektivt vannbårne, potensielt sykdomsfremkallende bakterier (med over 99,9999 %), viruser (med 99,99 %) og cyster* (med 99,99 %). Betyr ikke dette at vannet blir både sikkert og rent, så vet ikke vi!
*UV-cystereduksjon brukes mot giardia- og cryptosporidium-cyster.

Vi bruker informasjonskapsler for å gi deg en best mulig opplevelse på nettstedet vårt. Informasjonskapsler er filer som er lagret i nettleseren og brukes av de fleste websider til å hjelpe tilpasse Internett-opplevelsen.

Ved å fortsette å bruke websiden vårt uten å endre innstillingene, godtar du vår bruk av informasjonskapsler

Jeg forstår