Favoritter (0) 0 Favoritter

Favorittlisten din er tom!

TAKK! DINE FAVORITTER HAR BLITT OVERFØRT TIL HANDLEKURVEN

ABOER I FOKUS
© iStockphoto

Legg sommeren på glass

Hjemmet

Bevar smaken av sommer og gled deg over søte sommerfristelser hele året.

Sommeren er nesten over. Men dette er ikke nødvendigvis dårlige nyheter. Bevar minnene om varme sommermorgener ved å legge favorittfruktene dine på glass – vi snakker selvfølgelig om deilig syltetøy! Syltetøy og marmelade er en fantastisk måte å bevare frukt og bær og redusere matsvinn på, spesielt hvis du har alt for mye frukt og bær igjen i slutten av sesongen. Les videre for å få nyttige, profesjonelle tips for syltetøymakere samt tre av favorittoppskriftene våre.

De beste syltetøyoppskriftene for sommerens bær og frukter

Plommesyltetøy med kanelsmak

Med et varmt hint av kanel er dette deilige syltetøyet perfekt til den kalde årstiden, spesielt som kakefyll eller på frokostbordet til jul. Det er forresten minst like godt resten av året også.

Lettvint bringebærsyltetøy

Vi er spesielt glade i dette syltetøyet siden det er kjempeenkelt å lage, og siden det er like populært hos voksne som hos barn. Den tradisjonelle fruktsmaken vekker nostalgiske minner hos de voksne, og lager nye minner for de yngste. Barna setter kanskje enda mer pris på den silkemyke konsistensen og den friske søtsmaken hvis du siler ut bringebærfrøene under kokingen.

Deilig appelsinmarmelade

Denne oppskriften er litt mer omstendelig enn de andre, men det er verdt den ekstra innsatsen! Det er appelsinskallet i denne marmeladen som gir den tekstur og den litt bitre smaken som passer så godt sammen med den søte sitrusfrukten. En frisk smak som du kan nyte hele året.

Last ned oppskriften her i PDF-format / som ePub

  1. Plommesyltetøy med kanelsmak: PDF / ePub

  2. Lettvint bringebærsyltetøy: PDF / ePub

  3. Deilig appelsinmarmelade: PDF / ePub

Viktige tips for syltetøy og marmelader:

Tefat-testen

Sett fem tefat i fryseren og la dem stå i minst 15 minutter. Legg en teskje med syltetøy på ett av tefatene. Skyv på kantene av syltetøyet med teskjeen eller fingeren. Når det rynker seg foran skjeen, vet du at det kommer til å stivne. Hvis syltetøyet eller marmeladen er helt flytende, må du fortsette å koke litt til. Sjekk om det stivner med jevne mellomrom, og bruk et nytt tefat hver gang.

Steriliser glassene og utstyret du skal bruke

Forvarm ovnen til 120 °C. Vask glassene og utstyret du skal bruke, for eksempel øser og teskjeer, med Dish Drops TM Concentrated Dishwashing Liquid. Skyll grundig og sett glassene på et stekebrett. Sett glassene i ovnen og la dem stå i minst 10 minutter, eller til det er helt tørre. Tørk av resten av utstyret med et rent kjøkkenhåndkle. Det er viktig å sterilisere utstyret for å fjerne soppsporer og bakterier som gjør at syltetøyet mugner raskere.

Pektin – den viktige ingrediensen

Syltetøy, geleer og marmelader stivner på grunn av pektininnholdet i frukt og bær. Den naturlige syren gjør at frukten tykner og stivner når den kokes sammen med sukker. Epler, sitrusfrukter og bær har et spesielt høyt innhold av pektin. Myke frukter, for eksempel fersken og plommer, inneholder mindre pektin, men hvis du tilsetter noen få spiseskjeer med sitronsaft, bidrar dette til at frukten stivner. Om mulig, er det best å bruke frukt og bær som ikke er helt modne, da disse inneholder mer pektin enn helt moden frukt.

Vi bruker informasjonskapsler for å gi deg en best mulig opplevelse på nettstedet vårt. Informasjonskapsler er filer som er lagret i nettleseren og brukes av de fleste websider til å hjelpe tilpasse Internett-opplevelsen.

Ved å fortsette å bruke websiden vårt uten å endre innstillingene, godtar du vår bruk av informasjonskapsler

Jeg forstår