ABOER I FOKUS

Sommerfavoritter fra Tyrkia

Hjemmet

Få inspirasjon til lekre sommerretter fra våre tyrkiske ABOer.

Tyrkia er et fantastisk sted å være om sommeren. Landets middelhavsklima sørger for et overskudd av friske frukter og grønnsaker, noe som har ført til et kjøkken som bruker mange fantastiske, friske ingredienser. Og det finnes ikke bedre måter å vise dette på enn gjennom smakfulle oppskrifter laget av lokalbefolkningen som kjenner ingrediensene best.

Vi har spurt tre av ABOene våre om å dele favorittoppskriftene sine og tips om hvordan de kan tilberedes med iCook™-utstyr. Ta vare på oppskriftene – dette er retter du kommer til å lage flere ganger!

Rulo Börek: tyrkisk rullepai

Seval Karatay, fra Istanbul i Tyrkia, hevder at hun alltid prøver å bruke sin iCook 30 cm non-stick-stekepanne til rettene hun lager. En av rettene som er spesielt godt egnet til dette, er den tyrkiske middagspaien Rulo Börek. Denne rullepaien stekes vanligvis i ovnen, men Seval sier at hun synes det er lettere og mer økonomisk å steke Börek-paien i en iCook-panne. Og siden oppskriften krever en del skjæring og hakking, er iCook-knivsettet med fem deler også et særdeles nyttig verktøy.

Hvorfor er dette en sommeroppskrift? Siden det er mulig å bruk en rekke kombinasjoner som fyll, kan Börek enkelt tilpasses til å bruke det beste av sesongens ingredienser. Er du klar til å prøve en sommerversjon? Når du har smakt denne, kommer du til å ville prøve alle de tradisjonelle tyrkiske oppskriftene du kommer over.

Last ned oppskriften her i PDF -format / som ePub

Tandir Kebab: lammetandoori

Selv om det tar sin tid å lage denne retten (tre timer), er dette den enkleste av de tyrkiske sommeroppskriftene våre – alt du trenger er tid. Ayşe Alagöz, en 12 % ABO fra Istanbul, er veldig glad i å lage denne lammetandoorien, eller Tandir Kebaben, i sin iCook 8 L store gryte med lokk. Ayşe forklarer at du kan bruke flere forskjellige urter og krydder til å sette smak på kjøttet. Hemmeligheten hennes er imidlertid to spesielle smakstilsetninger. «Jeg bruker litt tørket timian og spisskummen i oppskriften min», forteller hun.

Last ned oppskriften her i PDF -format / som ePub

Künefe: en ostebasert, tyrkisk dessert

Yasemin Uzunpostalcı er også en stor fan av iCook 30 cm non-stick stekepanne. Founders Platinum-ABOen fra Konya i Tyrkia er en fantastisk kokk, og elsker å bruke denne pannen til sin versjon av den tradisjonelle, tyrkiske desserten Künefe. Selv om det kan være vanskelig å finne den riktige deigen i vanlige butikker, er den verdt å lete etter! Denne ostebaserte desserten har sitt opphav i Midtøsten og har av gode grunner blitt populær i mange andre land – den er kjempegod! Yasemin deler også dette tipset: «Hvis du ikke liker ost, kan du bruke valnøtter i stedet.»

Last ned oppskriften her i PDF -format / som ePub

I tilfelle du lurer, er dette langt fra alle oppskriftene vi har å by på! Vi har mange andre tyrkiske sommeroppskrifter på lager.

Vi bruker informasjonskapsler for å gi deg en best mulig opplevelse på nettstedet vårt. Informasjonskapsler er filer som er lagret i nettleseren og brukes av de fleste websider til å hjelpe tilpasse Internett-opplevelsen.

Ved å fortsette å bruke websiden vårt uten å endre innstillingene, godtar du vår bruk av informasjonskapsler

Jeg forstår