Favoritter (0) 0 Favoritter

Favorittlisten din er tom!

TAKK! DINE FAVORITTER HAR BLITT OVERFØRT TIL HANDLEKURVEN

ABOER I FOKUS
© ©stocksy

Bevar alt det gode

Hjemmet

Få mest mulig ut av sesongproduktene med litt forberedelse og konservering

Kan du lukte det? Etter en lang og sløv sommer har sesongens råvarer blitt modne, velduftende og saftige. Nå som markeder, butikker og hager bugner over med fargerike, smakfulle og næringsrike råvarer, finnes det ikke noe bedre tidspunkt for å ta frem gryter, panner, blendere, krukker og konserveringsutstyr og få mest mulig ut av sesongen.

Bland og tilbered mens maten er fersk!

En ting er sikkert: med denne paletten av fristende farger og smaker, er det ingen mangel på matinspirasjon. Dette er gode nyheter, ikke bare for deg – og dine nærmeste – men også for din iCook Family Set og iCook Blender* (i begrenset opplag), som kommer til å skinne på kjøkkenet.

* så lenge lageret rekker

© ©stocksy[M]

Sesongfrukt som tranebær, melon og bjørnebær kombineres vakkert med agurker, gulrøtter og selleri til deilige – og sunne – smoothier. Nydelige modne tomater er akkurat det du trenger for en avkjølende gazpacho, mens været fortsatt er varmt. Når temperaturen faller, passer råvarer som squash, poteter, gresskar og purre perfekt for kremete, hjertevarmende supper og steker. Mange av sesongens mest populære råvarer – inkludert plommer, fiken, fennikel, paprika og pærer – kan også brukes til syltetøy, sylteprodukter og chutneys for å glede smaksløkene dine. Så ta frem matlagingsutstyret og begi deg ut på en gastronomisk reise.

Så mye å spise, så lite tid

Uansett hvor deilig det er, er det selvfølgelig grenser for hvor mye du kan spise. Siden det ville vært synd å kaste det beste fra naturen i søpla, kan du kanskje prøve deg på matkonservering? Tradisjonelle metoder, for eksempel gjæring, sylting og hermetisering, er trendy akkurat nå og overraskende lett å gjøre.

 1. Gjæring – konservering av mat i salt eller mysesaltlake som aktiverer sunne bakterier, som igjen øker næringsinnholdet.

 2. Sylting – konservering av mat med eddik, vann og salt (eller sukker) i kalde omgivelser. Tips: Du kan bruke de lukkbare iCook-blandeskålene til å kjølesylte sesongbaserte favoritter som artisjokker.

 3. Hermetisering – innebærer å plassere matrester i en sterilisert glasskrukke og forsegle dem i flere måneder. Tips: Pisk opp en rekke supper og sauser med iCook Blender og hell dem over i syltetøyglass. Du kan bruke dem til omtenksomme gaver eller oppbevare dem i matboden.

 4. Kompott – konservering av mat ved å koke den langsomt i sukkerlake (noen ganger med krydder) og deretter plassere den i en sterilisert krukke.

 5. Valgfritt: Blanchering – dette trinnet kan være nødvendig for at visse grønnsaker skal smake godt når du er klar til å tilberede dem senere på året. Tips: Bruk iCook Family Set til å lage flere partier av denne typen måltider. Legg noe av maten i de forseglbare blandebollene for neste uke og frys resten.

 6. Frysing – innebærer å forsegle matrester i en egen beholder og oppbevare dem i en fryser.

Konserveringstips

Selv om hver metode for konservering er unik, har de visse ting til felles. For best resultat:

 1. Bruk alltid ufordervede, modne frukter og grønnsaker av høy kvalitet

 2. Steriliser alle glassbeholdere og oppbevaringsbeholdere med kokende vann

 3. Tørk av kantene av glassbeholderne før du bruker dem

 4. Bruk kun beholdere som kan gjøres helt lufttette

 5. Ikke vær redd for å eksperimentere med ulike teknikker, urter og krydder

 6. Når du fryser rå frukt eller grønnsaker, bør du blanchere dem først for best resultat

Vi bruker informasjonskapsler for å gi deg en best mulig opplevelse på nettstedet vårt. Informasjonskapsler er filer som er lagret i nettleseren og brukes av de fleste websider til å hjelpe tilpasse Internett-opplevelsen.

Ved å fortsette å bruke websiden vårt uten å endre innstillingene, godtar du vår bruk av informasjonskapsler

Jeg forstår