Favoritter (0) 0 Favoritter

Favorittlisten din er tom!

TAKK! DINE FAVORITTER HAR BLITT OVERFØRT TIL HANDLEKURVEN

ABOER I FOKUS
© Shutterstock

Foundation 101: gjør det riktig

ARTISTRY

I den første delen av vår serie om ARTISTRYTM foundations skjærer vi gjennom produktforvirringen for å hjelpe deg å skape det perfekte underlaget!

Å skape et feilfritt underlag slik at du kan forme og fremheve dine beste sider, er veldig enkelt! Alt du trenger, er de riktige produktene og litt kunnskaper om hvordan du bruker dem. Det er der vi kommer inn: I en serie som helt og holdent handler om ARTISTRY foundations, hjelper vi deg å forstå hva huden og hudtonen din trenger, hvilke produkter som er tilgjengelige, og hvordan du best kombinerer de to til å skape det perfekte underlaget for makeupen din. Er du klar? Vi begynner med det grunnleggende:

Hvorfor trenger vi foundation?

Er det virkelig så viktig? Hvorfor kan vi ikke bare hoppe over det og gå rett til øyenskygge og rouge? Jeg setter pris på spørsmålet – det er gode grunner til å ikke hoppe over foundation:

 1. Umiddelbar glød – Mørke ringer under øynene, flekkete hud, problemområder, arr og pigmentering er noen av synderne som gjør at huden din ikke ser helt perfekt ut. Foundation og concealer dekker disse så du umiddelbart får et jevnt, glatt underlag. Uten foundation vil de fortsatt distrahere og ta noe av glansen fra looken din.

 2. Mer liv – Fordi det skaper et jevnt underlag over huden, gir foundation deg også et godt utgangspunkt for effekt og holdbarhet. All makeup du legger til for å oppnå en god look, fra øyenskygge til rouge og highlighter, påføres jevnere og tar seg bedre ut i lengre tid når du har det rette grunnlaget.

 3. Perfekt form – Med litt god konturforming – highlighting og skygge – kan du virkelig vise frem dine beste trekk. Noe du ikke kan gjøre uten den riktige kombinasjonen av foundation og concealer.

 4. Solskjerming – Skadelige UV-stråler er en av årsakene til aldring i huden. ARTISTRYs foundationer har solfaktor i seg. Det betyr at samtidig som du gir huden et ungdommelig utseende, beskytter de også huden mot stråling.

HJELP! Jeg vet ikke hvordan jeg velger foundation.

Vi forstår det – det kan være veldig forvirrende. Heldigvis ligger hemmeligheten bak svaret i tre enkle spørsmål:

1. Hva er målet mitt?

Dette er ikke et lurespørsmål. Selv om hovedmålet for å bruke foundation er å få huden din til å se feilfri ut, har hvor og hvordan du skal ha på den foundationen innvirkning på hva slags dekning du trenger:

 1. Lett – tynn foundation som nesten ikke synes for å se ut som du ikke har sminke på deg, samtidig som den dekker enkelte små skjønnhetsfeil

 2. Medium – foundation som kamuflerer ujevn hudtone og små skjønnhetsfeil for et jevnt utseende

 3. Full – kremaktige formler som er veldig enkle å jevne ut, og som dekker kviser, mørke flekker, rødhet og arr i ett tynt lag

© Getty Images

KORT TIPS: Bygg opp den ønskede dekningen gradvis med en foundationbørste, sminkesvamp eller fingertuppene og jevn ut i lange strøk i stedet for å legge på et tykt lag av produktet!

2. Hva slags livsstil har jeg?

Å begrense seg til én type foundation er omtrent som å begrense seg til bare ett par sko. Akkurat som du ikke ville gå med høye hæler på stranden, vil du antakelig ikke bruke foundation med full dekning der heller. Foundationen må passe til behovet, humøret og livsstilen. For de fleste kvinner betyr det at ett produkt ganske enkelt ikke er nok. Du trenger et utvalg. Noe å tenke over:

 1. Dekningsnivå – hva slags dekning du trenger for å være klar til hva livet måtte by på – fra stranden til ballsalen

 2. Årstid – produkter som ikke bare jevner ut hudtonen for årstiden, men også gir rom for hudens sesongbaserte behov, for eksempel ekstra fuktighet

 3. Finish – et utvalg som står i stil med humøret og resten av sminken – en duggfrisk foundation for glødende hud, for eksempel, eller et matt produkt for når du vil at øyenskyggen skal være det som skinner mest.

3. Hvilket nivå og hva slags undertone har jeg?

Når du har fastslått hva du trenger, må du, for å kunne velge riktig foundation, fastslå hva slags dybde og undertone din egen hud har. For å hjelpe deg å finne det som passer best til akkurat deg, har ARTISTRY delt inn foundationene sine i seks nivåer:

Nivå 1 (L1) – Lett
Nivå 2 (L2) – Lett-medium
Nivå 3 (L3) – Medium
Nivå 4 (L4) – Medium-dyp
Nivå 5 (L5) – Dyp
Nivå 6 (L6) – Svært dyp

Ut over dette har vi også delt dem inn i tre grupper av undertoner:

 1. Varm – for hud som har en gylden eller olivenaktig tone

 2. Nøytral – for hud som har en jevn og nøytral tone som verken er rosa eller gylden

 3. Kjølig – for hud som har en rosa eller rosenrød tone

Hvis du er nysgjerrig på hvordan du finner frem til akkurat riktig hudtone, kan du se nærmere på artikkelen vår om hudtoner.

Vil du ha flere tips og triks? Følg med, det kommer flere artikler i vår serie om ARTISTRY Foundation!

Vi bruker informasjonskapsler for å gi deg en best mulig opplevelse på nettstedet vårt. Informasjonskapsler er filer som er lagret i nettleseren og brukes av de fleste websider til å hjelpe tilpasse Internett-opplevelsen.

Ved å fortsette å bruke websiden vårt uten å endre innstillingene, godtar du vår bruk av informasjonskapsler

Jeg forstår