Favoritter (0) 0 Favoritter

Favorittlisten din er tom!

TAKK! DINE FAVORITTER HAR BLITT OVERFØRT TIL HANDLEKURVEN

ABOER I FOKUS
© iStockphoto

Slik klipper du ditt eget hår hjemme

Skjønnhet

Mange av oss plukker nå opp saksen og tar kontroll over egen hårklipp. Her forteller vi deg det du trenger å vite for å gjøre det riktig.

Vi gjør flere praktiske oppgaver selv enn noen gang før. Vi baker vårt eget brød, lærer å spille instrumenter, planter (og til og med sår) våre egne potteplanter, innreder hjemmene våre og, selvfølgelig, klipper vårt eget hår.

Å klippe sitt eget eller noen andres hår kan være litt skummelt, men du trenger ikke være redd. I henhold til Google har nettsøk etter instruksjoner for hårklipp gått opp med 1379 %, så det virker som om mange av oss er ivrige etter å ta saksen i egen hånd.

Så uansett om du skal klippe deg selv eller er avhengig av at noen andre i husholdningen gjør det for deg, her er det du trenger å vite ...

Bruk riktig verktøy

Selv om de er lett tilgjengelige, er verken kjøkkensaksen eller neglesaksen særlig godt egnet til å klippe hår. De er ikke skarpe nok og vil ikke gi en nøyaktig og presis klipp. Bestill en hårsaks for å få jobben gjort på riktig måte. I tillegg vil du trenge hårklemmer til å dele inn håret med og en fintagget kam så du kan strekke hårstråene til jevn lengde før du setter saksen i håret.

© iStockphoto

Klipp alltid i tørt hår

Det kan virke mye lettere å klippe i vått hår, men du vil få et mye bedre resultat hvis du klipper håret mens det er tørt. Dette er spesielt viktig hvis du har krøller eller bølger i håret. Håret ikke bare ser helt annerledes ut når det er vått, det er strukturelt annerledes også. Krøllmønsteret vil bli ujevnt, og i tillegg er håret også litt lengre når det er vått, slik at du får feil inntrykk av lengden. Klipp alltid håret mens det er tørt, så du lettere kan vurdere resultatet etter hvert.

Lær skikkelig klippeteknikk

Frisører går på skole og i lære i flere år for å lære seg teknikken, så juster forventningene deretter. Del inn håret i deler, og bruk hårklemmene til å holde ting på plass slik at du bare arbeider med et lite område om gangen. Klipp litt om gangen, så du kan se feil og rette dem opp raskt, og pass på å ha et speil både foran og bak deg så du kan se håret på bakhodet også. Hvis du bor sammen med noen, kan du be dem sjekke baksiden fra tid til annen.

Tykke, rette tupper kan få håret til å se tungt ut. Den enkleste måten å myke opp tuppene på og skape litt bevegelse, er å snu saksen loddrett og klippe små snitt oppover fra tuppene. Ikke ta for mye, litt her og der er nok til å skape levende tupper som ser sunne og friske ut.

Hvis du har langt hår og du vil friske opp lagene, kan du dra håret frem over hodet og pannen og samle det i en hestehale foran på hodet. Klipp bare helt i tuppene av håret, og slipp deretter hestehalen ned. Dette vil gi en diskret lagklipt effekt.

Bevar fargen

Etter så lang tid begynner farget og stripet hår å se litt slitent ut, siden tid, UV-stråling og til og med hårvask kan forringe hårfargen og gjøre den gulere. Bruk en hårkur til hjemmebruk, for eksempel Satinique Revitalizing Mask , én gang i uken som en del av hårvasken for å gjenopprette klarheten i fargen. Denne dypt nærende og revitaliserende kuren med ENERJUVE pluss druefrøekstrakt og kukuifrøolje vil bidra til å gjenopprette glans og intensitet i falmende hårfarge.

© iStockphoto

Ikke glem å frisere

Det er lett å overse den siste finishen når du ikke skal ut blant folk så ofte som du skulle før, men å ta deg tid til å stelle håret og bruke de riktige produktene for å sørge for at håret ser sunt og glansfullt ut, vil bidra til at du føler deg vel. En liten spray med Satinique Final Step Finishing Spray vil temme flyvende hår og dempe krusning, mens en dråpe eller to av Satinique Hair Oil Serum som masseres gjennom lengden og i tuppene vil gjøre håret lettere å håndtere.

Vi bruker informasjonskapsler for å gi deg en best mulig opplevelse på nettstedet vårt. Informasjonskapsler er filer som er lagret i nettleseren og brukes av de fleste websider til å hjelpe tilpasse Internett-opplevelsen.

Ved å fortsette å bruke websiden vårt uten å endre innstillingene, godtar du vår bruk av informasjonskapsler

Jeg forstår