Favoritter (0) 0 Favoritter

Favorittlisten din er tom!

TAKK! DINE FAVORITTER HAR BLITT OVERFØRT TIL HANDLEKURVEN

ABOER I FOKUS
© iStockphoto

Håndpleie når håndvasken står i sentrum

Skjønnhet

Her er alt du trenger å vite for å holde de overarbeidede hendene dine sunne og friske, alt fra å bruke riktig såpe til hvordan du pleier dem før du legger deg om kvelden.

I løpet av de siste ukene har livene våre endret seg drastisk, og hygienevanene våre er tilsynelatende endret over natten. Ekspertene er enige om at hyppig håndvask – i minimum 20 sekunder, eller to ganger bursdagssangen – er helt kritisk for å holde oss selv og andre trygge og friske. Men selv om det er nødvendig, har så mye håndvask ikke overraskende ikke vært helt bra for hendene våre. Her kan du se hva du kan gjøre med det.

Kjøl ned

Håndvask mange, mange ganger om dagen og supplering med håndsprit kan nok ha blitt den nye normalen, men det er ting du kan gjøre for å gjøre prosessen så skånsom – men likevel effektiv – som mulig. Det er viktig å tenke på temperaturen på vannet du bruker når du vasker hendene. WHO har ikke stipulert at vannet skal være varmt, så hvis du skålder hendene dine, gjør du det helt uten grunn. Brennende varmt vann vil forsterke fuktighetstapet fra lipidlaget og føre til sår, stram, kløende, sprukket og vond hud. Skru ned temperaturen til et mer behagelig nivå, det er bedre for både deg og hendene dine.

Vær forsiktig

Såpe er nødvendig for å rengjøre huden skikkelig og fjerne skitt og bakterier effektivt, men du bør prøve å finne hudvennlige typer, spesielt hvis du allerede har hudproblemer som for eksempel eksem eller psoriasis, som lett kan bli betent. Bruk en parfymefri håndsåpe som produserer minst mulig skum og fortrinnsvis også inneholder nærende, fukttilførende og beroligende ingredienser som for eksempel aloe vera.

Tilfør mer fuktighet

Ulempen med hyppig håndvask er en plutselig og alvorlig uttørring av huden. Varmt vann, såpe og konstant tørking kan skade hudens beskyttende lag og føre til irritasjon og til at det blir vanskelig for huden å holde på verdifull fuktighet. Så når du har vasket hendene, bør du klappe dem tørre med et engangshåndkle til de er helt tørre (ikke gni), og deretter påføre et generøst lag med fuktighetskrem. Se etter ingredienser som er kjent for å lukke fukten inne, for eksempel sheasmør og hyaluronsyre, som er kjent å kunne holde på opptil 1000 ganger sin egen vekt i vann, en velsignelse for uttørket hud. Pass på at du også smører huden mellom fingrene, hvor det ofte forekommer irritasjon og sprekker. Vi liker også å ha en liten flaske håndkrem med oss sammen med håndspriten, slik at det blir en vane å tilføre fuktighet umiddelbart etter å ha brukt håndsprit.

Lag ditt eget ritual før sengetid

Nedtrappingsritualer om kvelden er viktigere enn noen gang nå når vi tilpasser oss til å være så mye hjemme. Ritualer gir oss en følelse av rutine i hverdagen, noe vi virkelig trenger akkurat nå. Og mens du tar deg tid til å slappe av i badet eller gå gjennom din daglige hudpleierutine, kan du kanskje også gi hendene dine litt ekstra oppmerksomhet? Masser inn en håndmaske i huden. Hvis du ikke har en håndmaske, kan du også bruke en fukttilførende og behagelig ansiktsmaske for en lignende virkning. Når du har fjernet masken fra hendene, kan du massere inn en neglebåndsolje rundt neglene for å gjøre huden der mykere og motvirke løs hud, før du påfører et siste lag av en tykk fuktighetskrem og tar på deg et par bomullshansker for natten. Dette vil gu huden lindring og gjøre at den føles glattere og mer behagelig når du våkner om morgenen.

Beslektet innhold

Skap en spaopplevelse hjemme

ARTISTRY

Mer

Vi bruker informasjonskapsler for å gi deg en best mulig opplevelse på nettstedet vårt. Informasjonskapsler er filer som er lagret i nettleseren og brukes av de fleste websider til å hjelpe tilpasse Internett-opplevelsen.

Ved å fortsette å bruke websiden vårt uten å endre innstillingene, godtar du vår bruk av informasjonskapsler

Jeg forstår